logo3 gimp 500x

Silvia Pannone on TwitterSilvia Pannone on LinkedIn

astr920x

Astrologie en psychologie zijn historisch nauw verwant.
Astrologie werkt door middel van een geboortehoroscoop. Deze is een symbolische weergave van onze eigen blauwdruk, van ons potentieel. Hierin kunnen we, als archetypische krachten, onze wensen, behoeften, eigenschappen, talenten en beperkingen erkennen.

De oude Grieken gebruikten vroeger de bekende metafoor van het zaadje van de eikenboom, die al het gehele potentieel van de boom bevat. Het zaadje zal goede omstandigheden nodig hebben, om zich tot een prachtboom te kunnen ontwikkelen. En zo is het met ons potentieel: het zal pas groeien en zich ontwikkelen als de zorg en omstandigheden zo goed mogelijk zijn gericht op onze eigen natuur.

Al deze verschillende facetten kunnen heel goed in een Psychosynthese context geplaatst worden; welke delen ondersteunen elkaar, werken harmonisch samen en welke hebben een moeizamere relatie met elkaar en vragen om een beetje aandacht?

Iedere geboortehoroscoop is uniek, een symbolische weergave van ons eigen potentieel, waarin niets ‘goed’ of  ‘slecht’ is, maar waarin ieder element een onderdeel van een organisch geheel is. Gebeurtenissen en eigenschappen worden niet als op zich staand geïnterpreteerd maar als manifestaties van fasen in de cyclus van onze groei en ontwikkeling.

Dit gevoel van continuïteit en onze rol in het grotere geheel is voor mij het grootste cadeau dat astrologie ons kan bieden.

Een inzicht in het grotere beeld – in het bijzondere voor wat onze levensreis, ons lijden of crisistijden betreft, waarin wij zien dat zij niet los staan en betekenisloos zijn maar een stuk van een groter beeld vormen waar de gehele mensheid een onderdeel van is.

 

Een astrologisch consult duurt 1 uur en kost 135,- euro en wordt niet los gegeven van een therapeutische begeleiding.

Character is Destiny

Alan Leo
Astroloog (1860-1917)

 covh 200x 

 Our Thoughts define
our Universe

P. Ferrucci

CURRENT MOON