logo3 gimp 500x

Dit is de plek om een ontdekkingsreis naar jezelf te beginnen.

darkforest blogDe reiziger was al heel lang onderweg. En nu was hij was verdwaald.
In een donkere bos, met oeroude bomen. Hij had het gevoel dat hij maar in rondjes bleef lopen, volledig doelloos. Hij kon de weg vooruit niet meer zien.

Moe en uitgeput ging hij op een boomstam zitten. Er was een en al stilte om hem heen. Een klein vennetje dat voor hem rustig lag, weerspiegelde zacht het licht dat door de bomen viel.
Een heerlijke geur van vochtige aarde prikkelde zijn neus. En riep herinneringen op van vroeger. Dat luchtte hem op.
Hoe lang was het geleden dat hij iets had gedaan wat niet per se zinvol was maar gewoon even leuk? Zoals met modder spelen of met zand? Heimwee welde in hem op.

Hij nam een handvol bos aarde in hand. Het was prachtige, donker aarde, licht vochtig, doorspekt met dennennaalden, zaadjes, grassprietjes, en een dood blad. Een kleine mier liep op een van de dennennaalden en wist eventjes niet meer hoe verder. Net als hij!

De aarde in zijn handen was vol leven, realiseerde hij zich. Hij liep niet zomaar op dode grond, hij liep op het volle leven. Hij was de weg niet kwijt, hij stond midden in het leven. Ook als zag het het even anders uit dan wat hij gewend was.
Dit gaaf hem een opwelling van hoop en moed. Zacht legde hij de handvol aarde met de mier weer op de grond, bedankte het voor haar hulp en inzicht, en liep verder, het licht volgend.

En sneller dat wat hij voor mogelijk had gehouden, werd het bos lichter en lichter en kwam hij uiteindelijk het bos uit, en stond hij op een heuveltop, op een grote steen.

Een zonovergoten landschap stond voor hem. Er was nog steeds geen pad te zien, maar de richting was weer duidelijk. En plotseling besefte hij, dat hij zijn eigen pad kon scheppen, in de richting die helder voor hem lag.

In de verte waren verdere heuvels te zien, en hij wist dat dat ook nog overwinningen zouden worden. Maar hij zag nu weer zijn richting, en in het volle zonlicht trad hij het leven weer tegemoet, vertrouwende dat, wanneer nodig, hem weer hulp geboden zou worden.

 home story picture 660x


Bent u ook zoekende? Ik begeleid u graag voor een stukje van uw reis.

(copyright Silvia Pannone)