logo3 gimp 500x

Silvia Pannone on TwitterSilvia Pannone on LinkedIn

sp200x

Persoonlijk

Eind 1997 ben ik van Italië naar Nederland verhuisd om mijn droom waar te kunnen maken en mijn astrologische kennis in verschillende opleidingen te kunnen verdiepen.
Opgroeien in verschillende landen en vanuit verschillende mentaliteiten is heel verrijkend maar ook verwarrend voor mij geweest. Ik heb psychotherapie gevonden op mijn zoektocht naar verdieping, betekenis en naar mijn eigen plaats in de wereld.
Therapie (en astrologie) heeft zo een groot verschil gebracht in hoe ik mezelf en mijn situatie zag, dat ik wist mijn roeping gevonden te hebben en begon hierin verschillende opleidingen.

Mijn motivatie in mijn werken met mensen, is om hen te helpen innerlijke rust en sereniteit te vinden, en hen begeleiden in het maken van de eigen keuzes die tot een rijk, en betekenisvol leven leiden.

 

Qualificaties

Ik ben een Psychosynthese therapeute, afgestudeerd aan het Instituut Psychosynthese Studies Nederland.

Daarvoor heb ik voor een Master’s Degree in Religie Studies gestudeerd c/o Bath Spa University (UK), dat ik met distinction heb behaald (MA Cultural Astronomy and Astrology).
Mijn onderzoeksproject (in de psychologie) was gericht op een thema dat mij na aan het hart ligt en dat tevens een richtlijn voor mijn eigen leven is:  “The Hero’s Journey: The Search for Identity and Meaning from a Psychological, Mythological and Astrological Perspective”.

Dit onderzoek was gericht op het vinden van ons ware innerlijk wezen, daarmee in contact komen en het zoeken naar en vormgeven van onze levensweg en levensopdracht.
De kern hiervan en de resulterende conclusies, zijn gepubliceerd in het Engelse Academische blad "Journal for the Study of Religion, Nature and Culture" Volume I, Number 2 Juni 2007 - Equinox Publishing.

In London heb ik ook 3 jaar psychologische astrologie gestudeerd c/o Centre for Psychological Astrology, onder leiding van Liz Greene e.a.

Op dit moment ben ik bezig met een vervolgopleiding in de psychologie om mijn kennis verder te verdiepen en een Europees erkend certificaat voor psychotherapeut te verkrijgen.

If we take man as he is,
we make him worse;

but if we take him
as he ought to be,
we make him become
what he can be.

V. Frankl

 

spiralnewgr190x