logo3 gimp 500x

Silvia Pannone on TwitterSilvia Pannone on LinkedIn


lampada
WAT IS PSYCHOSYNTHESE?

Psychosynthese is een praktische benadering om mensen te begeleiden bij hun levensvragen; hierbij wordt iedere menselijke ervaring gehonoreerd en krijgt ruimte.

Wanneer wij het gevoel hebben vast te zitten, of ons onzeker, angstig of machteloos voelen, gaat Psychosynthese ervan uit dat er een innerlijke wijsheid is die ons kan helpen om de betekenis van de situatie te begrijpen. En ons uit de impasse kan leiden.

Als psychosynthese therapeute ben ik erin getraind om mensen te helpen weer contact te maken met deze innerlijke rustpunt, zodat zij van daaruit hun eigen keuzes kunnen maken en hun eigen leven die vorm aan kunnen geven die het beste bij hen past. En daardoor gelukkig zijn.

Wat voor u belangrijk is staat centraal en krijgt ruimte en aandacht. Door het in het licht te zetten, kan het zich ontplooien.

 

WERKWIJZE

Wat ook de aard van uw ongemak is, psychosynthese therapie biedt een niet oordelende en veilige ruimte waarin u kunt vertellen wat voor u belangrijk voelt, wat u graag wilt. Door uw eigen verhaal bespreekbaar te maken en te uiten, kunnen we samen gaan onderzoeken wat de oorzaak van de knelpunt is en wat voor verlichting en verbetering kan zorgen.
We gaan uw eigen mogelijkheden verkennen en zien wat u nodig heeft om dat te bereiken wat u wilt.

Ik geloof dat wij allemaal in staat zijn om een vervuld en gelukkig leven te leiden, en om fijne relaties te hebben.
Psychosynthese therapie is een goed middel om te ontdekken wat u in de weg staat om dit te bereiken.

 

COUNSELING OF THERAPIE?

Counseling: voor concrete en niet al te diep reikende vragen, is het mogelijk om een kort traject aan te gaan (b.v. 6 sessies) waarin wij heel concreet met de door u ingebrachte vraag te werk gaan.

Een therapeutisch traject gaat dieper en vraagt meer tijd. Hierin worden grotere vragen behandeld, die vaak te maken hebben met identiteit, wie u in essentie bent, wat u echt wilt en hierin wordt dieper onderzocht wat het betekent om een mens te zijn die leeft in en wereld die pijnlijk en angstig kan zijn, maar ook de potentie heeft voor geluk, verwondering en voldoening.