Specialisatie

 

Burn-out

Burn-out is een langdurige, negatieve gemoedstoestand die zich voordoet bij normale en gezonde mensen. Burn-out uit zich voornamelijk in:

 • Gevoel van uitputting
 • Spanningsklachten
 • Algemene angst- en paniekaanvallen
 • Prikkelbaarheid
 • Slaapproblemen
 • Fysieke klachten en verminderde effectiviteit
 • Verminderde motivatie  (interesseverlies, demoralisatie en gevoelens van depressiviteit)
 • Geen behoefte aan sociaal contact (zich terugtrekken)

 

Het is raadzaam om bij de eerste klachten al actie te ondernemen. Hoe langer je de bovengenoemde signalen negeert, hoe groter de klachten worden. En hoe groter de klachten, hoe langer de herstelfase zal duren.

 

Therapie helpt om je bewust te maken van jouw behoeften, je mogelijke valkuilen en de oorzaken van je huidige situatie. Goed bewezen en traditionele behandelingsinterventies zijn gericht op stress-management, time-management en het vergroten van de assertiviteit.


Juist mensen die nauwkeurig, ethisch en verantwoord in het leven staan, kunnen zichzelf keihard tegenkomen. In mijn ogen is burn-out dan ook niet zozeer een ziekte of een pathologie, maar vaak mede een uiting van een worsteling met een existentieel vraagstuk in het leven. Het erkennen en kunnen aangeven van grenzen, en het kunnen maken van keuzes  speelt hierin ook vaak een rol.

Als je de ruimte en tijd neemt om aan de slag te gaan met jouw levensvragen, kunnen de overspannen gevoelens binnen korte tijd oplossen.

 

De meerwaarde van een alternatieve zienswijze zoals die van psychosynthese, ligt erin dat ook zij burn-out niet als een ziekte beschouwt, maar als een oproep om je leven in lijn te brengen met wie je werkelijk bent.

Als je je in bovengenoemde symptomen herkent, aarzel niet en kom langs voor een gesprek dat je meer inzicht geeft in je situatie en daardoor rust biedt.

 

Zingeving

 

Ik heb een grote passie en fascinatie voor het uitleven van ons potentieel, het vinden van onze ware roeping en de betekenis van ons leven. Hier heb ik ook mijn universitaire studies op gericht (zie persoonlijk).

Mijn onderzoek was gericht op het vinden van ons ware innerlijk wezen, het in contact komen met het meest verhevene in ons en het vinden en uitleven van onze ware roeping en levensweg. Wij zijn allemaal uniek, met onze eigen plaats in het grotere geheel. Wij zijn hier om een reden, en onze bijdrage, in welke vorm ook, telt!

What will your verse be in this life?
(uit Dead Poets Society)

 

Dit fascineert mij en kan mij diep ontroeren. Het vinden en bewandelen van onze eigen unieke weg. Natuurlijk is het makkelijker om de meest belopen weg te volgen in plaats van onze eigen weg te creëren. Maar als we het op ons nemen om ons eigen pad te bewandelen, onze innerlijke stem te durven geloven en onze roeping te volgen, begrijpen we de betekenis van wat wij meemaken. Dan leven wij vanuit ons hart, zoals we werkelijk zijn.

Dit is een stabiele  bron van geluk, die niet gemakkelijk door externe factoren verstoord kan worden.

 

Als ook jij je eigen, persoonlijke pad wilt bewandelen, als je wilt leren vertrouwen op je innerlijke stem, neem dan contact met me op. Ik begeleid je graag op je weg.

 

Ik werk voornamelijk vanuit de achtergrond van psychosynthese. Wat psychosynthese onderscheidt van de overige therapievormen is zijn transpersoonlijke benadering, waarin men ook grote aandacht besteedt aan de hogere en spirituele behoeften van de mens.
Voor meer details, zie werkwijze.

 

Ik ben opgeleid als psycholoog en als psychosynthese-therapeut. Dankzij mijn brede achtergrond is de kans groot dat ik je kan helpen.

Bel gerust – dat is helemaal vrijblijvend!

Voordelen

 • Flexibele afspraken (ook avonduren)
 • Korte wachtlijst
 • Vergoeding door ziektekostenverzekeraar
 • Erkende therapeut

 

Copyright ©  -  Silvia Pannone  | 2012 - 2021

 

Zwaag (bij Hoorn, Noord-Holland)

=

KvK : 74535145                                                                                 

=

BTW nr.: NL215788400B03                                                                              

Hoorn en Zwaag (Noord-Holland)

=

KvK : 74535145 

=

BTW nr.: NL215788400B03

 

Copyright ©  -  Silvia Pannone  | 2012 - 2021