Werkwijze

 

Ik maak bij de behandelingen gebruik van verschillende benaderingswijzen. Ik combineer daarbij een modern-wetenschappelijke met een meer traditionele (maar desondanks niet minder hedendaagse!) benadering.
Het gaat niet alleen maar om denken en formuleren, maar ook om voelen, ervaren wat er is. De therapie is daarbij gericht op de praktijk. Ik kijk uiteraard vooral naar wat bij jou past, en wat de meeste effectiviteit heeft voor het probleem dat jij ervaart.

 

Niet de methode staat centraal, maar de mens!

 

Psychosynthese

Psychosynthese houdt zich bezig met existentiële en spirituele vraagstukken in het leven en wordt ook de psychologie van het Zelf genoemd, omdat de mens als een geheel wordt benaderd. Dankzij deze holistische benadering, krijgen niet alleen fysieke en emotie-gerichte ervaringen, maar ook de geest en de ziel, ruimte en de gelegenheid om zich te ontplooien. 

 

De focus ligt bij psychosynthese op leren leven vanuit echtheid en daarin ons volle potentieel gebruiken. Dankzij psychosynthese ga je een grotere emotionele en mentale vrijheid ervaren, krijg je een stabieler geluksgevoel en het besef dat je leven zin heeft. Het is een zachte benadering, die ervan uitgaat dat jij al heel bent, en die op het heden en op de toekomst gericht is.

Psychosynthese biedt hele concrete handvatten om snel de gewenste veranderingen in het leven te bereiken. 

Cognitieve Gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie gaat ervan uit dat het niet de gebeurtenissen zelf zijn die jou als mens negatieve gevoelens en een bepaald gedragspatroon bezorgen, maar dat het de bril is waardoor je de dingen ziet, die dat doet. Als je leert je negatieve gedachten anders te interpreteren, krijg je een objectievere kijk op je eigen gevoelens en waarnemingen. Hierdoor verdwijnen negatieve gevoelens en zal je gedrag veranderen. Simpel gesteld: verander je denken, en je verandert je gevoel.

 

Cognitieve gedragstherapie is een van de meest toegepaste behandelvormen in Nederland. Het is een kortdurende, gestructureerde therapievorm die op het heden en de toekomst is gericht.

Positieve Psychologie

Positieve psychologie is een stroming binnen de psychologie die de nadruk legt op mogelijkheden in plaats van op moeilijkheden.  Het is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en is bewezen effectief.

Positieve psychologie gaat, net als psychosynthese, uit van de mens als een geheel, en is dus ook holistisch te noemen. In de positieve psychologie gaat men uit van wat wél werkt en hoe dat versterkt kan worden. Het leggen van de nadruk op positieve emoties, goede eigenschappen en een positieve omgeving, vergroot het gevoel van geluk en welzijn.

 

Positieve psychologie draagt bij aan duurzame inzetbaarheid, veerkracht, omgaan met stress, benutten van talent en motivatie.

Mindfulness based therapy

We kennen allemaal wel ervaringen van volledig aanwezig zijn: bij een adembenemende zonsondergang bijvoorbeeld, of bij het luisteren naar muziek, het bewonderen van een kunstwerk of bij een andere intense ervaring. Onze geest is dan stil. We proeven de rijkdom van het moment. We ervaren dat we deel uitmaken van het geheel.

Mindfulness gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Met mindfulness leef je bewuster, meer gefocust, en daardoor intenser. Je kunt je beter concentreren en je ontspant gemakkelijker. De geest wordt rustiger.Met een gefocust bewustzijn ben je makkelijker in staat om bewust keuzes te maken in plaats van volgens ingesleten patronen te reageren. Hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op en kun je gedachtepatronen die niet behulpzaam zijn, gemakkelijker doorbreken.

Mindfulness wordt met succes gebruikt voor stress-management en ontspanning,  en ook voor emotie-regulering.

Ik ben opgeleid als psycholoog en als psychosynthese-therapeut. Dankzij mijn brede achtergrond is de kans groot dat ik je kan helpen.

Bel gerust – dat is helemaal vrijblijvend!

Voordelen

  • Flexibele afspraken (ook avonduren)
  • Korte wachtlijst
  • Vergoeding door ziektekostenverzekeraar
  • Erkende therapeut

 

Copyright ©  -  Silvia Pannone  | 2012 - 2021

 

Zwaag (bij Hoorn, Noord-Holland)

=

KvK : 74535145                                                                                 

=

BTW nr.: NL215788400B03                                                                              

Hoorn en Zwaag (Noord-Holland)

=

KvK : 74535145 

=

BTW nr.: NL215788400B03

 

Copyright ©  -  Silvia Pannone  | 2012 - 2021