Persoonlijk

Ik ben opgegroeid in Italië, en kom daar nog met grote regelmaat.

Begin 1998 volgde ik mijn hart en ben ik naar Nederland gekomen om hier de opleiding te volgen waar ik van droomde.

Na een opleiding volgde een andere opleiding, en nog een. Mijn verschillende studies hebben mij naar meerdere landen gebracht – wat ik als heel verrijkend, maar soms ook als verwarrend heb ervaren. Waar kon ik mij thuis voelen? Soms dacht ik: overal. Soms dacht ik: nergens

Niet alleen in zo letterlijke zin was ik op zoek naar mijn plaats in de wereld – ook in meer overdrachtelijke zin was ik bezig met een zoektocht. Een zoektocht naar verdieping en betekenis. Wat kon ík betekenen in de wereld? Psychotherapie heeft mij veel gebracht, zoveel dat ik wist mijn roeping te hebben gevonden.
Ik had het geluk dat ik in tijden van nood of verwarring telkens ‘zomaar’ de juiste levensleraar op mijn pad vond. Mijn wens en motivatie is om wat ik zo rijkelijk heb mogen ontvangen, net zo rijkelijk weer aan anderen door te kunnen geven. In mijn praktijk merk ik elke dag hoe de inzichten die ik op mijn levenspad heb opgedaan, ook voor anderen van waarde zijn. In 2012 heb ik mijn praktijk voor psychotherapie geopend in Zwaag (bij Hoorn, Noord-Holland).
Misschien vind jij mij nu ook ogenschijnlijk zomaar op je pad. Misschien kan ik iets voor je betekenen. Als je het gevoel hebt dat je wel wat hulp en ondersteuning kunt gebruiken, neem dan gerust contact met me op. Het (telefonische) kennismakingsgesprek is altijd gratis.

If we take man as he is,
we make him worse;

but if we take him
as he ought to be,
we make him become
what he can be.

V. Frankl

Mijn motivatie om met mensen te werken is om hen te ondersteunen in het uitleven van hun volle potentieel, in het maken van de eigen keuzes die tot een rijk en betekenisvol leven leiden.

Kwalificaties

 

Ik ben afgestudeerd als psycholoog en tevens als psychosynthese-therapeut.

In Nederland heb ik een universitaire studie psychologie gevolgd en afgerond. Mijn onderzoek en eindscriptie voor deze studie waren gericht op het belang van eigenwaarde op welzijn, gemodereerd door mindfulness.

 

In Engeland heb ik mijn Masters Degree in Study of Religions met ‘distinction’ behaald aan de Bath Spa University.

Mijn onderzoeksproject was gericht op een thema dat mij na aan het hart ligt en dat tevens een richtlijn voor mijn eigen leven is: “The Hero’s Journey: The Search for Identity and Meaning from a Psychological, Mythological and Astrological Perspective”. Dit onderzoek was gericht op het vinden van ons ware innerlijk wezen, daarmee in contact komen en het zoeken naar en vormgeven aan onze levensweg en levensopdracht. De kern van mijn onderzoek en de resulterende conclusies, zijn gepubliceerd in het Engelse Academische blad “Journal for the Study of Religion, Nature and Culture,” Volume I, Number 2 June 2007 – Equinox Publishing.

 

Vervolgens heb ik de vijfjarige opleiding gevolgd tot, en ben afgestudeerd als, psychosynthese-therapeut (Instituut Psychosynthese Studies Nederland).

 

Voor mijn eigen inspiratie en welzijn volg ik al circa twintig jaar stilte-retraites in verschillende Europese landen.

Ik volg regelmatig bij-  en nascholingscursussen om mijn kennis actueel te houden en mij in nieuwe behandelmethoden te scholen.

Ik ben opgeleid als psycholoog en als psychosynthese-therapeut. Dankzij mijn brede achtergrond is de kans groot dat ik je kan helpen.

Bel gerust – dat is helemaal vrijblijvend!

Voordelen

  • Flexibele afspraken (ook avonduren)
  • Korte wachtlijst
  • Vergoeding door ziektekostenverzekeraar
  • Erkende therapeut

 

Copyright ©  -  Silvia Pannone  | 2012 - 2022

 

Zwaag (bij Hoorn, Noord-Holland)

=

KvK: 74535145 | BTW: NL215788400B03                                                                        

Hoorn en Zwaag (Noord-Holland)

=

KvK : 74535145 | BTW: NL215788400B03

 

Copyright ©  -  Silvia Pannone  | 2012 - 2022